Συμβουλές για να ζήσει το κατοικίδιο σας περισσότερο!

Πως να προσθέσετε χρόνια στη ζωή του

 bordeaux 994708 640

Όσοι δεν το έχουν ζήσει δεν μπορούν να καταλάβουν. Τα κατοικίδια μας προσφέρουν συντροφιά, μας γεμίζουν τον χρόνο, δεν μας αφήνουν να βαρεθούμε, μας χαριζουν όμορφες στιγμές και πόσα άλλα. Μακάρι να κρατούσε για πάντα αλλά δε γίνεται. Μπορούμε όμως να δώσουμε την καλύτερη φροντίδα στο ζωντανό μας για να ζήσει όσο γίνεται περισσότερο. Διαβάστε παρακάτω τι να προσέξουμε στην φροντίδα του.

Προσοχή στη διατροφή

Όπως στους ανθρώπους έτσι και στο κατοικίδιο μας μία σωστή διατροφή είναι απαραίτητη. Ακολουθώντας μια ισορροπημένη διατροφή ο αγαπημένος μας φίλος θα ζήσει παραπάνω γιατί το ανοσοποιητικό του σύστημα θα είναι σε καλή κατάσταση.

Πηγαίνετε συχνά το κατοικίδιο σας στον κτηνίατρο

Πρέπει να πηγαίνετε το κατοικίδιο σας μία στο τόσο για check up. Όπως εσείς κάνετε εξετάσεις για να δείτε πως είναι η υγεία σας, το ίδιο πρέπει να κάνετε και για το κατοικίδιο σας. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να προλάβετε δυσάρεστες καταστάσεις στην αρχή και να είναι πιο εύκολη η αντιμετώπιση τους. Γι αυτό σε συννενόηση με τον κτηνίατρο σας καθορίστε κάθε πότε χρειάζετε να τον επισκέπτεστε.

Κρατήστε το στόμα του κατοικίδιου ζώου σας καθαρό

Προσέξτε την στοματική υγιεινή του ζώου σας. Άμα πονάει στα δόντια δεν μπορεί να φάει. Θα αναρωτιέστε τι φτάει και δεν τρώει ενώ θα μπορούσατε να το είχατε αποφύγει. Γι` αυτό βουρτίζετε του τα δόντια μόνος σας ή άμα δεν γίνεται συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας. Σε κάθε περίπτωση δώστε την απαιτούμενη προσοχή και δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα.

Μην αφήνετε το κατοικίδιο ζώο σας να περιφέρεται στο δρόμο χωρίς επίβλεψη

Επιτρέποντας στο κατοικίδιο μας να περιφέρεται ελεύθερα στο δρόμο μπορεί να φαίνεται σαν να του κάνουμε χάρη ωστόσο κρύβει κινδύνους, μεταξύ άλλων ατυχήματα με ΙΧ, έκθεση σε μεταδοτικές ασθένειες και πόσα άλλα αφήστε που μερικές φορές μπορεί να μην αρέσει στους γείτονες μας...

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές μπορούμε να βοηθήσουμε το κατοικίδιο μας να ζήσει παραπάνω κι εμείς να χαρούμε την παρέα του περισσότερο!!

*με πληροφορίες από το petmd.com