Ζώα και αναπηρία: ιστορίες αγάπης και αφοσίωσης (Video)

Γιατί η αναπηρία δεν είναι επιλογή...

Ζώα και αναπηρία: ιστορίες αγάπης και αφοσίωσης

Τα ζώα, είτε κατοικίδια είτε αδέσποτα, φαντάζουν συχνά πολύ πιο ανεξάρτητα και αυτόνομα από εμάς τους ανθρώπους. Για παράδειγμα δεν είναι σπάνιο να αφήνουμε ένα κατοικίδιο μόνο του για κάποιες ώρες της ημέρας στο σπίτι. Μόνο του, να κάνει βόλτες στο χώρο ή να κάθεται και να περιμένει υπομονετικά την επιστροφή μας. Παρόλα αυτά, θα βρει κάτι να κάνει, με κάτι να ασχοληθεί ή να παίξει. Σκεφτείτε, επίσης, την περίπτωση των κατοικίδιων πτηνών και των ψαριών. Σίγουρα θα βρουν κάτι να κάνουν αν τα αφήσουμε κάποιες ώρες. Αντίστοιχα και τα αδέσποτα ζώα έχουν τις δικές τους διαδρομές και συνήθειες.

Τι θα κάναμε όμως εάν, για παράδειγμα, ένα αδέσποτο ή ένα από τα κατοικίδια μας περιέλθει σε κατάσταση αναπηρίας; Στο παρόν άρθρο μας θα μοιραστούμε μαζί σας δύο συγκινητικές ιστορίες αγάπης από ανθρώπους προς τα ζώα που εντοπίσαμε στο διαδίκτυο και σίγουρα είναι ξεχωριστές.

Μία ιδιόμορφη 'αναπηρική καρέκλα' για ένα τυχερό χρυσόψαρο

Σίγουρα αυτό το χρυσόψαρο είναι πολύ τυχερό και το οφείλει στον ιδιοκτήτη του! Ο Σουηδός ιδιοκτήτης αυτού του χρυσόψαρου είχε αρχίσει να παρατηρεί τη δυσκολία του να κολυμπήσει άνετα όπως και παλιά με αποτέλεσμα να βυθίζεται και να μένει στο βυθό. Το αγαπημένο του χρυσόψαρο είχε προσβληθεί από την ασθένεια Swim bladder η οποία εμφανίζεται, σύμφωνα με τους ειδικούς, συχνά στα ψάρια και έχει άμεσες επιπτώσεις στην ικανότητα κολύμβησής τους. Ο ιδιοκτήτης του χρυσοψαρου, για να το βοηθήσει, του έφτιαξε μία ιδιόμορφη 'αναπηρική καρέκλα'! Δείτε στο video ακόλουθο το τυχερό χρυσόψαρο να κολυμπάει!

Ένα καταφύγιο για παράλυτους σκύλους στο Περού!

Ένα καταφύγιο το οποίο προσφέρει τις υπηρεσίες του σε σκύλους που έχουν κινητική αναπηρία μετά από κάποιο ατύχημα λειτουργεί στο Περού υπό τη διεύθυνση της Σάρα Μοράν. Με σκοπό να μπορούν να περπατήσουν ξανά, η Σάρα Μοράν έχει προμηθευτεί αναπηρικά αμαξίδια για σκύλους! Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πλάνα από το υπέροχο έργο που παρέχουν στα σκυλιά τα άτομα του καταφυγίου.

Η αναπηρία δεν είναι επιλογή

Αν για κάποιους ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας η φράση 'η αναπηρία δεν είναι επιλογή' είναι γνώριμη, είναι πολύ σημαντικό για εμάς να την επαναλάβουμε και να τη διαδώσουμε. Η αναπηρία, λοιπόν, δεν είναι επιλογή και είναι καθήκον όλων μας να σεβόμαστε πρώτα τους συνανθρώπους μας που έχουν περιέλθει σε μία κατάσταση αναπηρίας και σαφώς τα ζωάκια τα οποία είτε από βιολογικούς/παθολογικούς παράγοντες, είτε από κάποιο ατύχημα έχουν κάποιου είδους αναπηρία. Σε αυτό το σημείο αξίζει να θυμηθούμε τη ρήση ενός μεγάλου στοχαστή:

"Ο πολιτισμός και το μεγαλείο ενός λαού φαίνεται από τη συμπεριφορά του στα ζώα".

Μαχάτμα Γκάντι

Εις το επανιδείν!

Πηγές

  1. Saving Lima's Stray Dogs, AVAX NEWS
  2. ODN On Demand News Youtube Channel
  3. A pet owner in Sweden made a harness for his disabled goldfish that couldn’t stay afloat
  4. Business Insider UK Youtube Channel