Φυτά κατάλληλα για το ενυδρείο σας

Παράμετροι για την σωστή φροντίδα τους

φυτά κατάλληλα για ενυδρείο σας

Αγοράζετε ένα νέο ενυδρείο για το σπίτι, τα αγαπημένα σας ψαράκια είναι έτοιμα για να γνωρίσουν το νέο τους σπίτι, όμως τι γίνεται με τα φυτά; Το σίγουρο είναι ότι δεν ταιριάζουν όλα τα φυτά μεταξύ τους και ούτε είναι όλα κατάλληλα για τον ίδιο τύπo ενυδρείου.

Μοιραζόμαστε, λοιπόν, μαζί σας τι πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε φυτά για το ενυδρείο σας. Οι παράμετροι που οφείλετε να δώσετε προσοχή είναι οι εξής:

  • Οπουδήποτε και αν επιλέξετε να τοποθετήσετε το ενυδρείο σας, θέλετε να είναι εντυπωσιακό. Περίεργα σχέδια με αμέτρητα χρώματα που όταν συνδυαστούν σωστά δημιουργούν ένα πολύ ξεχωριστό αισθητικό αποτέλεσμα. Σας καταλαβαίνουμε. Γι’ αυτό τον λόγο, το πρώτο αλλά και πιο βασικό είναι ο τύπος νερού που χρησιμοποιούμε. Για παράδειγμα, θέλουμε το νερό να είναι σκληρό και αν ναι σε τι βαθμό;
  • Το ενυδρείο μας είναι εξοπλισμένο με γλυκό (τι τύπου ενυδρείο έχουμε: βιότοπος, κοινωνικό ή ολλανδικού στυλ) ή θαλασσινό νερό (τι τύπο ενυδρείο έχουμε: τροπικός κοραλλιογενής ύφαλος).
  • Συνεχίζοντας, πρέπει να δούμε εάν χρειαζόμαστε φυτά που αναπτύσσονται αργά ή γρήγορα, πάντα σε συνδυασμό με την σκληρότητα του νερού. Αν θέλουμε βέβαια και τα δύο είδη μαζί, τότε πρώτα θα τοποθετήσουμε τα φυτά αργής ανάπτυξης και έπειτα της γρήγορης.
  • Οι κλιματικές συνθήκες είναι επίσης ένας πολύ σημαντικός παράγοντας. Τα φυτά που επιλέγουμε χρειάζονται κρύο νερό – δηλαδή θερμοκρασία < 23 βαθμών ή πιο ζεστό >23 βαθμών;

Καλή επιτυχία!