Κατοικίδια τροπικά ψάρια

Ποια ψάρια είναι ιδανικά για ενυδρείο;

Το να έχουμε τροπικά ψάρια ως κατοικίδια στο ενυδρείο μας είναι όντως πολύ ιδιαίτερο. Γνωρίζετε όμως ποια ψάρια αντέχουν υπό αυτές τις συνθήκες;

Θα παρατηρήσετε ότι κάθε ψάρι έχει μια ιδιαίτερη συμπεριφορά η οποία εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες. Μπορεί να είναι το είδος του ενυδρείου, το φύλο του ψαριού, ο συνολικός αριθμός των ψαριών που βρίσκονται στο ίδιο ενυδρείο αλλά και η ηλικία τους.

Παρακάτω θα βρείτε τα πιο γνωστά είδη τροπικών ψαριών

Κατοικίδια τροπικά ψάρια

Labyrinthfish

Είμαστε σίγουροι ποια θα είναι η πρώτη σας αγορά! Είναι πολύχρωμο, με λαβυρινθοειδές αναπνευστικό όργανο με πολλές ενδιαφέρουσες ονομασίες όπως ηλιοβασίλεμα, πέρλα και μελί. Το pH του νερού τους θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 6,5 – 7,0 η θερμοκρασία στους 25ο και η τροφή τους είναι συνήθως ξηρή.

Livebearers

Αυτά τα ψάρια ανήκουν στην Poiciliidae ποικιλία. Είναι αρκετά ανθεκτικά σαν είδος και η πρόσμιξή τους έχει δημιουργήσει διάφορα νέα σχήματα και χρώματα που θα σας ενθουσιάσουν!

Κατοικίδια τροπικά ψάρια

Swordtails

Οι αποχρώσεις τους είναι συνήθως κίτρινο, κόκκινο, μπλε και πράσινο. Τα αρσενικά θα σας εντυπωσιάσουν με το παρουσιαστικό τους αφού έχουν μια προέκταση στα πτερύγιά τους σε μορφή ξίφους! Από την άλλη, τα θηλυκά, ενώ έχουν τους ίδιους χρωματισμούς, θα παρατηρήσετε ότι είναι λίγο μεγαλύτερα.

Το συγκεκριμένο είδος μπορεί να επιβιώσει σε αλκαλικό νερό με 7,5 pH με θερμοκρασία 22-25o και η ιδανική τροφή τους, εκτός του εμπορίου, είναι οι γαρίδες.

Guppies (Poecilia Reticulata)

Tα συγκεκριμένα ψάρια είναι τα πιο γνωστά στο είδος τους και μπορείτε να το βρείτε σε αμέτρητες ποικιλίες. Είναι 6 εκ. και η ιδανικότερη θερμοκρασία νερού τους είναι στους 25ο. Σε αυτά τα θηλυκά είναι επίσης μεγαλύτερα από τα αρσενικά, ενώ τα τελευταία τα βρίσκετε σε περισσότερα χρωματικά μοτίβα.