Θέλετε να πάρετε ψάρια για κατοικίδια; Δείτε τι να προσέξετε

Τι να προσέξετε πριν αγοράσετε τα ψάρια σας

 

Ένας σκύλος είναι δέσμευση και θέλει πολύ φροντίδα. Η γάτα είναι πολύ ιδιότροπη για τα γούστα σας, μπορεί και παραπάνω ενεργητική, αφήστε και τις γρατσουνιές μέσα στο σπίτι. Το σκεφτήκατε από εδώ, το σκεφτήκατε από εκεί, χρόνος δεν υπάρχει, την πήρατε την απόφαση. Θα πάρετε ενυδρείο με ψάρια! Με το καλό!

Παρακάτω μερικά απλά πράγματα για το πώς να ξεκινήσετε και τι πρέπει να γνωρίζετε

ψάρια για κατοικίδια;

Προσέξτε το μέγεθος του ενυδρείου!

Εδώ ισχύει το όσο μεγαλύτερο τόσο το καλύτερο. Εντάξει πάντα μέσα σε κάποια όρια, αλλά μη φοβηθείτε ένα μεγάλο ενυδρείο, είναι επένδυση για το μέλλον. Τώρα ξέρετε τι ψάρια θα πάρετε και τι μέγεθος, αλλά όταν θέλετε να αλλάξετε; Μήπως τότε θα θέλετε μεγαλύτερα; Τι θα κάνετε, θα πάρετε μεγαλύτερο ενυδρείο; Επίσης με ένα μεγάλο ενυδρείο έχετε περισσότερο χρόνο για να διορθώσετε προβλήματα όπως ένα χαλασμένο φίλτρο πριν να έχετε προβλήματα στο νερό. Γι αυτό πάρτε τα μέτρα σας (και τα μέτρα) και κάντε μια έξυπνη αγορά.

Φροντίδα ψαριών

Γενικά θα σας λέγαμε να ξεκινήσετε με ψάρια του γλυκού νερού. Του αλμυρού είναι πιο δύσκολα στη φροντίδα και έχουν άλλες απαιτήσεις. Πάρτε τα, δείτε τα, φροντίστε τα και αν στο μέλλον θέλετε κάτι άλλο τα αλλάζετε.

Διαλέξτε τα σωστά ψάρια

Για αρχή διαλέξτε ήσυχα και ανθεκτικά ψάρια. Τέτοια είναι τα Zebra, Danios, Swordtail και πόσα άλλα. Να γνωρίζετε ότι ο φωτισμός στο ενυδρείο τονίζει τα χρώματα των ψαριών αλλά να μην τον έχετε συνέχεια ανοιχτό.

Προσοχή στο τάισμα

Ότι τροφή και να τους δίνετε προσέξτε να μην το παρακάνετε. Η τροφή που δεν θα φάνε θα βρωμίσει το ενυδρείο σας. Κάποια στιγμή τα ψαράκια σας θα την κανονίσουν κι αυτή, απλά την επόμενη φορά βοηθήστε τα και δώστε τους τη σωστή ποσότητα.

Πηγαίνετε με το ρεύμα

Θα πρέπει να αλλάζετε το ένα πέμπτο του νερού στο ενυδρείο κάθε βδομάδα. Ακόμα καλύτερα αν αλλάζετε το μισό. Δεν χρειάζεται παραπάνω γιατί το νερό έχει βακτήρια που κρατάνε τα ψάρια σας υγιή και θα διαταράξετε την ισορροπία.

Έχετε υπόψιν τα παραπάνω και καλή αρχή!

 

*με πληροφορίες από το parenting.com