Πώς να ηρεμήσετε ένα υπερκινητικό σκυλί

Τι να κάνετε αν το σκυλί σας είναι νευρικό

skilos kai paixnidi

Αν αντιλαμβάνεστε ότι το σκυλάκι είναι υπερκινητικό, μη ανησυχείτε! Πολλές φορές η συμπεριφορά του αυτή μπορεί να θέλει να σας πει κάτι. Για να σας βοηθήσουμε να φτιάξετε μία γέφυρα επικοινωνίας με το αγαπημένο σας κατοικίδιο, συγκεντρώσαμε τι ακόλουθες συμβουλές που ελπίζουμε να σας φανούν χρήσιμες.

Βάλτε το να κάνει κάτι

Η υπερκινητικότητα είτε οφείλετε σε ψυχολογικά αίτια είτε σε φυσικές ανάγκες. Βάζοντας του να κάνει κάτι το βοηθάτε να συγκεντρωθεί και κατευθύνετε την ενέργεια του εκεί που θέλετε, βοηθώντας το να εκτονωθεί. Μπορείτε πχ να αφιερώσετε παραπάνω χρόνο στην εκπαίδευση του.

Βγάλτε τον βόλτα

Βγάζοντας μια μεγάλη βόλτα τον σκύλο σας και παίζοντας μαζί του μπορείτε να εκτονώσετε την εσωτερική του ενέργεια και να τον βοηθήσετε να ηρεμήσει.

Αγνοήστε το

Το σκυλί σας θέλει και επιδιώκει την προσοχή σας. Όταν του τη δίνετε, είναι σαν να του λέτε να συνεχίσει να φέρεται έτσι. Γι αυτό όταν αρχίσει να είναι υπερβολικά ενθουσιώδης αγνοήστε τον παντελώς, ούτε χάδια, ούτε παιχνίδι, τίποτα. Θα εκπλαγείτε από το πόσο γρήγορα θα αλλάξει η συμπεριφορά του.

Μήπως είστε εσείς νευρικός;

Tο σκυλί σας αντιγράφει την συμπεριφορά σας. Μήπως έχετε άγχος ή είστε νευρικός; To σκυλί σας καταλαβαίνει τη γλώσσα του σώματος σας και συμπεριφέρεται ανάλογα. Προσπαθήστε να ηρεμήσετε και το σκυλί σας θα ανταποκριθεί.

Μήπως να παίζατε ένα παιχνίδι μαζί του;

Σύμφωνα με το άρθρο το παιχνίδι μπορεί να λειτουργήσει θετικά, όπως και η άσκηση του κατοικιδίου σας! Μπορείτε, για παράδειγμα, να παίξετε το παραδοσιακό παιχνίδι κρυφτό παίρνοντας ιδέες πατώντας εδώ! Καλή επιτυχία!

Η γνώμη του ειδικού;

Μήπως φταίει λίγο η ράτσα του; Μήπως τα γονίδια του; Σε κάθε περίπτωση η συμπεριφορά του κατοικιδίου σας παίζει καταλυτικό ρόλο στη συνύπαρξη σας μαζί του. Αν πιστεύετε ή βλέπετε ότι αυτά που εφαρμόζετε δεν μπορούν να βελτιώσουν τη συμπεριφορά του, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να πάρετε τη γνώμη ενός ειδικού εκπαιδευτή.

Με πληροφορίες από το Cesarsway.com & Whole-dog-journal.com.