Παίζοντας κρυφτό με το σκύλο μας!

Το παιχνίδι με το σκύλο κάνει τη συμβίωση απόλαυση!

dog hide seek

Τα διαδραστικά παιχνίδια με το κατοικίδιο σας αποτελούν απολαυστικές στιγμές χαράς και διασκέδασης τόσο για τα ίδια τα κατοικίδια όσο και για εσάς! Παράλληλα, όμως, εξυπηρετούν και πρακτικούς σκοπούς. Οι σκύλοι έχουν αποδείξει ότι αποτελούν κατοικίδια υψηλής νοημοσύνης και με μεγάλα περιθώρια εκπαίδευσης.

Τα παιχνίδια μπορούν να δώσουν στο σκυλί σας μεγάλη ψυχική και σωματική προπόνηση, ενώ ταυτόχρονα διδάσκουν χρήσιμες νέες δεξιότητες και να ενισχύουν τη σχέση μαζί σας. Το κρυφτό ως παιχνίδι με το σκύλο σας, για παράδειγμα, μπορεί να ενισχύσει την ικανότητα του σκύλου σας να επιλύει προβλήματα, να αυξήσει την εκτίμηση που έχει σε εσάς, ενώ λόγο της φύσης του παιχνιδιού ο σκύλος διδάσκεται να μην πανικοβάλλεται αν εξαφανιστείτε, ενώ αυξάνεται η υπακοή του στο κάλεσμά σας. Τέλος, το κρυφτό με το σκύλο σας, ενισχύει την όσφρηση του καθώς παίρνει μέρος στην ανακάλυψη της θέσης σας!

Πως ξεκινάμε το παιχνίδι!

Είναι εύκολο να εκπαιδεύσουμε το σκύλο μας να ψάξει να μας βρει όταν κρυβόμαστε! Το κλειδί της εκπαίδευσης είναι η ικανοποίηση και το έπαθλο που έχουμε να του δώσουμε όταν μας βρει! Το έπαθλο μπορεί να είναι μία αγκαλιά ή ακόμη και ένα μπισκότο!

Κανόνες παιχνιδιού

Καταρχήν θα πρέπει να έχουμε μαζί μας ορισμένες λιχουδιές ή το αγαπημένο παιχνίδι του σκύλου μας. Ζητήστε από το σκύλο σας να καθίσει δίχως να σας ακολουθήσει καθώς φεύγετε από το χώρο του. Αν δεν είναι εκπαιδευμένος να το κάνει, τότε ζητήστε από κάποιον οικείο στο σκύλο σας να τον κρατήσει προσωρινά από το κολλάρο.

Βρείτε μία κρυψώνα στο διπλανό δωμάτιο! Θυμηθείτε το πόσο σημαντικό είναι α ανταμείψετε το σκύλο σας μόλις σας βρει, ώστε να έχετε μαζί σας μία λιχουδιά ή το αγαπημένο του παιχνίδι.

Όταν πλέον βρίσκεστε στην κρυψώνα σας, καλέστε το σκύλο σας μόνο μία φορά να έρθει. Αν είχατε πει σε κάποιον να τον κρατάει ζητήστε του να τον απελευθερώσει. Στη συνέχεια όσο ο σκύλος σας ψάχνει σας βρεί!

Η στιγμή που ο σκύλος σας θα σας βρει πλησίασε και πρέπει να είσαστε έτοιμοι να του ανταποδώσετε την προσπάθεια! Μόλις ο σκύλος σας σας βρει, θα πρέπει να του δείξετε τον ενθουσιασμό σας προσφέροντας του λιχουδιές ή δίνοντας του το αγαπημένο του παιχνίδι ή ακόμη και παίζοντας μαζί του κάνοντας του χαρές και αγκαλιές!

Κρυφτό με το αγαπημένο του παιχνίδι!

Μπορούμε πάντα να προκαλέσουμε τον σκύλο μας να μας αποδείξει τις ικανότητες του κρύβοντας του ένα από τα αγαπημένα του αντικείμενα! Το επόμενο video που έχει ανέβει από τον χρήστη Chris Credendino είναι ενδεικτικό της διαδικασίας που μοιαζει με όσα παραθέσαμε και παραπάνω!