Οι καλοκαιρινές διακοπές του Τζακ

Γράφει η Φωτεινή Κουρνέτα, Κτηνίατρος Κλασσικής και Εναλλακτικής Ιατρικής

Οι καλοκαιρινές διακοπές του Τζακ 

Εισαγωγή από Petslife.gr

Η επιλογή για διακοπές με σκύλο ή χωρίς είναι ένα δίλλημα για πολλούς ιδιοκτήτες σκύλων. Πόσο μάλλον όταν μία οικογένεια ενώ έχει αποφασίσει διακοπές σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο βρίσκεται τελευταία στιγμή σε παραθαλλάσιο κάμπινγκ! Η αλληγορική ιστορία του Τζακ είναι χαρακτηριστική για τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει ένα σκύλος την πρώτη φορά που θα βρεθεί παρέα με τους ιδιοκτήτες του σε ένα κάμπινγκ!

Ο Τζακ φέτος το καλοκαίρι πήγε με την οικογένειά του για διακοπές σε κάποιο κοσμοπολίτικο ελληνικό νησί. Αρχικά, τα αφεντικά του είχαν σκεφτεί να τον αφήσουν σε ένα ξενοδοχείο για σκύλους στην Αθήνα, αλλά τελευταία στιγμή αποφάσισαν πως δεν θα μπορούσαν να πάνε κάπου για τόσες μέρες χωρίς αυτόν διότι θα τους έλειπε πολύ! Έτσι, αντί για να μείνουν σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο, έμειναν τελικά, μετά από πολλές συζητήσεις, στο κάμπινγκ του νησιού. 

Ο Τζακ ζαλίστηκε στη διαδρομή γιατί είχαν ξεχαστεί και τον είχαν ταΐσει πριν το ταξίδι και έκανε εμετό. Μετά όμως τον πήρε ο ύπνος και όταν άνοιξε τα μάτια του βρέθηκε σε ένα υπέροχο καταπράσινο τοπίο. (Δεν μπορεί να μας πει ακριβώς αν έβλεπε καθαρά το πράσινο χρώμα ή τον ξετρέλαναν απλά οι μυρωδιές την φύσης!) Άρχισε τότε να χοροπηδά χαρούμενος σαν αγριοκάτσικο και να κυλιέται στο χορτάρι σαν γουρουνάκι σε λάσπες! Ήταν τόσο ενθουσιασμένος που πηδούσε δεξιά και αριστερά χωρίς να βλέπει τις πελώριες πέτρες στην άκρη της σκηνής οι οποίες στερέωναν τα πασαλάκια της και επόμενο ήταν να πέσει πάνω σε μία. 

Κούτσαινε για όλη την υπόλοιπη μέρα, αλλά απτόητος συνέχισε τις βόλτες του! "Ελευθερία!", σκεφτόταν, αφού άλλωστε γυρνοβολούσε στο κάμπινγκ χωρίς λουρί! Ναι! Καλά διαβάσατε! Χωρίς λουρί! Χωρίς λουρί!!! 

Παραλίγο, βέβαια, να τον πάρει σβάρνα ένας μικρός ποδηλάτης, αλλά στο παρά πέντε τη γλίτωσε! Φυσικά, οι επιθέσεις από τις γάτες του κάμπινγκ δεν έλειπαν όπως επίσης και από ψύλλους και τσιμπούρια! Ευτυχώς τα αφεντικά του ήταν προετοιμασμένα με τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα!

Ο ήλιος ήταν καυτός στο κάμπινγκ. Μια μέρα, η οικογένεια δεν έστησε την τέντα της στην παραλία γιατί είχε πολύ αέρα και ο Τζακ κόντεψε να σκάσει από τη ζέστη! Ο ήλιος τον έκαιγε και οι πατουσίτσες του δεν άντεχαν την καυτή άμμο, οπότε δεν έκανε ούτε μία βόλτα με τους μικρούς του φίλους, παρά καθόταν ήσυχα ήσυχα στην πετσετούλα του. Ούτε στη θάλασσα είχε διάθεση να μπει γιατί ήταν κρύα και μια κυρία μόλις τον έβλεπε φώναζε κι αυτό τον στενοχωρούσε πολύ. 

Η παραλία είχε πολλά βράχια με αχινούς αλλά ο Τζακ για καλή του τύχη δεν πάτησε κανέναν. Πάτησε όμως αγκάθι! Ευτυχώς στο κάμπινγκ έκανε διακοπές μια κτηνίατρος και του το έβγαλε αμέσως! Του έδωσαν και πολλές λιχουδιές εκείνη τη μέρα και ευχαριστήθηκε! Όμως, η τροφή του είχε μείνει ολόκληρη μέρα στον ήλιο γιατί δεν είχε καμία διάθεση να την φάει και όταν τελικά την έφαγε, αργά το βράδυ, έκανε διάρροια. Καημένε Τζακ, η πρώτη φορά στο κάμπινγκ είναι δύσκολη. Μετά συνηθίζεις και μόνο σε σκηνή ευχαριστιέσαι διακοπές! 

Ζαλισμένος, μετά από το ατελείωτο ταξίδι της επιστροφής με το πλοίο που κουνούσε, μπήκε σπίτι και η γάτα αμέσως τον αγριοκοίταξε. Εκείνη, προτιμά πάντα να μένει πίσω, στην ησυχία της και να της φέρνει φαγητό κάποιος γείτονας.

"Πώς τα πέρασες;" του λέει.

"Τέλεια!" απάντησε ο Τζακ χωρίς δεύτερη σκέψη, κουνώντας την ουρά του.

Και φυσικά το εννοούσε!!!

Συγγραφέας: Φωτεινή Κουρνέτα FB, 

Κτηνίατρος Κλασικής και Εναλλακτικής Ιατρικής

Κρέμου 33, Καλλιθέα

Τηλ: 2117807124

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο από όπου και αποφοίτησε. Ιδιαίτερα την ενδιέφερε η Παρασιτολογία και έτσι έκανε σύντομη πρακτική στον Τομέα αυτόν στο Πανεπιστήμιο. Στη συνέχεια, παρακολούθησε το διετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής. Παράλληλα, παρακολούθησε τα σεμινάρια και των τριών επιπέδων του EFT (Emotional Freedom Technique) αναγνωρισμένα από τον AAMET (Association for the Advancement of the Meridian Energy Techniques). Εργάστηκε ως κτηνίατρος στην Θεσσαλονίκη, το Ρέθυμνο και την Αργολίδα. Σήμερα έχει δικό της κτηνιατρείο στην Αθήνα, όπου εφαρμόζει την κλασική και την εναλλακτική ιατρική στα ζώα συντροφιάς.