Είστε σίγουροι ότι ξέρετε πώς να βγάζετε τον σκύλο σας βόλτα;

Τι δεν πρέπει να ξεχνάμε όταν βγάζουμε τον σκύλο μας βόλτα

βόλτα με τον σκύλο

Η βόλτα που κάνουμε με το σκύλο μας είναι από τις πιο ευχάριστες στιγμές που περνάμε με τον μικρό μας φίλο. Όμως ακόμα κι εκεί υπάρχουν κάποια κόλπα που πρέπει να ακολουθούμε ώστε να τον εκπαιδεύσουμε και να μην έχουμε οποιοδήποτε πρόβλημα. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές του Ceasar και δεν θα χάσετε.

Να περπατάτε μπροστά από το σκύλο!

Με το να περπατάτε μπροστά από το σκύλο σας του δείχνετε ότι εσείς είστε το αφεντικό του. Αντίθετα αν το σκυλί σας ελέγχει τη βόλτα τότε παίρνει αυτό τη θέση σας και γίνεται αυτό το αφεντικό! Πρέπει να είστε ο πρώτος που θα βγει από την πόρτα του σπιτιού και ο πρώτος που θα μπει. Tο σκυλί σας πρέπει να είναι στο πλάι ή πίσω σας κατά τη διάρκεια της βόλτας.

Χρησιμοποιείστε κοντό λουρί

Χρησιμεύει στο να έχετε καλύτερο έλεγχο. Τοποθετώντας το ψηλά στο λαιμό του σκυλιού βοηθάει στο να τον ελέγχετε καλύτερα στη βόλτα σας.

Δώστε χρόνο στη βόλτα μαζί του

Τα σκυλιά όπως και οι άνθρωποι λειτουργούνε τη μέρα και κοιμούνται τη νύχτα, έτσι μια βόλτα το πρωί είναι ότι πρέπει. Η βόλτα μπορεί να είναι από μισή μέχρι μία ώρα. Έχετε υπόψιν σας ότι καθε σκυλί έχει διαφορετικές ανάγκες.

Πώς να επιβραβεύσετε το σκυλί σας κατά τη διάρκεια της βόλτας

Εφόσον το σκυλί σας έχει συμπεριφερθεί σωστά κατά τη διάρκεια της βόλτας μπορείτε να το ανταμείψετε με το να το αφήσετε να χαλαρώσει και να μυρίσει τριγύρω. Πρέπει επίσης να αποφασίσετε πότε θα σταματήσετε την ανταμοιβή η οποία πρέπει να είναι πάντα μικρότερη από τη διάρκεια της βόλτας.

Μην χαλαρώσετε μετά τη βόλτα

Όταν μπείτε στο σπίτι μην σταματήσετε να φέρεστε σαν αφεντικό του. Έχετε το σκυλί σας να περιμένει μέχρι να του βγάλετε το λουρί του.

Επιβραβεύστε το σκυλί σας μετά τη βόλτα

Με το να του δώσετε να φάει μετά τη βόλτα του δίνετε να καταλάβει ότι κέρδισε τη τροφή και το νερό του με τη καλή συμπεριφορά του.

Και μην ξεχνάτε να παίρνετε πάντα σακουλάκια μαζί σας γι αυτά που αφήνει πίσω!!!

Πηγή: Ceasar