Γιατί οι γάτες είναι εφτάψυχες

Γράφει η Φωτεινή Κουρνέτα, Κτηνίατρος Κλασσικής και Εναλλακτικής Ιατρικής

Ο Ρόκυ κάθεται στην πολυθρόνα του γουργουρίζοντας και αναπολεί τις 7 πιο τυχερές ημέρες της ζωής του. Ο γάτος αυτός είναι εφτάψυχος και με αυτή την ιστορία (εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα) θα καταλάβετε το γιατί.

Ημέρα 1η - Η γνωριμία του γατούλη Ρόκυ με τον Γιωργάκη

 

επτάψυχες γάτες
Τον πετούν νεογέννητο, με τον ομφάλιο λώρο ακόμα, σε κάδο μέσα σε μια σακούλα σκουπιδιών. Ένα μικρό χνουδωτό μπαλάκι που νιαουρίζει  με τόση δύναμη, πράγμα σχεδόν αδύνατο για νεογέννητο! Κλαίει για αρκετή ώρα, ώσπου τον ακούει ένα αγόρι, ο μικρός Γιωργάκης. Έλεγε εδώ και καιρό ότι θέλει ή αδερφάκι ή γατάκι και οι γονείς του, μη μπορώντας να κάνουν αλλιώς, το παίρνουν!

 

Ημέρα 2η - Ο Ρόκυ αποδεικνύεται δυνατός οργανισμός

 

Ο Ρόκυ, παρ'όλες τις τσίμπλες και τα φτερνίσματα, τη γλιτώνει από το σύμπλεγμα των νοσημάτων της ανώτερης αναπνευστικής οδού της γάτας. Επειδή αρχικά τον έχουν στην αυλή, έρχεται σε επαφή με ασθενείς γατούλες ή γάτες φορείς. Κάνει τη θεραπεία του, εμβολιάζεται και το ανοσοποιητικό του δυναμώνει καθώς μεγαλώνει.
γάτες επτάψυχες

 

Ημέρα 3η - Ο μικρός γατούλης σώζεται από τον Γιωργάκη τελευταία στιγμή!

 

επτάψυχες γάτες
Τυχερός ο Ρόκυ καθώς, μικρό γατάκι όπως είναι και χωρίς να έχει εκπαιδευτεί από τη μαμά του για τους κινδύνους της ζωής, περνά απέναντι τον δρόμο. Επειδή είναι μικρός ακόμα χωρά να περάσει από τα κάγκελα της αυλόπορτας και έτσι κατευθύνεται προς το απέναντι πεζοδρόμιο. Τότε, φωνάζει δυνατά ο μικρός Γιωργάκης που ευτυχώς τον βλέπει κι έτσι γυρνά γρήγορα πίσω και δεν τον πατάει το διερχόμενο αυτοκίνητο.

 

Ημέρα 4η - Ο Ρόκυ γίνεται μέλος της οικογένειας και γλιτώνει την κακοποίηση

 

Ακόμα και μετά από αυτό δεν αποφασίζουν να τον βάλουν στο σπίτι για πάντα. Έτσι, ο Ρόκυ ένα πρωί, τρώει κλωτσιά από ατίθασα, επιθετικά αγόρια. Τι τυχερός που είναι που δεν έπαθε διαφραγματοκήλη! Η οικογένειά του επιτέλους του παρέχει το μόνιμο σπιτικό που του αξίζει και κατ'αυτόν τον τρόπο γλιτώνει από τις φόλες που ρίχνει άκαρδος γείτονας την επόμενη μέρα!
οι γάτες είναι επτάψυχες

 

Ημέρα 5η - Η φύση καλεί τον γατούλη και η οικογένεια αποφασίζει τη στείρωση

 

γάτες επτάψυχες
Ο Ρόκυ θέλει να ζευγαρώσει και μια νύχτα που όλοι κοιμούνται κάνει το μεγάλο άλμα: πηδάει από το μπαλκόνι. Την άλλη μέρα τον βρίσκουν στην πόρτα τους να κουτσαίνει. Έχει και γρατζουνιές από τους άλλους γάτους. Κι όμως είναι ζωντανός! Φυσικά, μετά από αυτό το περιστατικό ο Ρόκυ στειρώνεται!

 

Ημέρα 6η - Ο Ρόκυ μεγάλωσε πολύ και η οικογένεια τον τιμά!

 

Γερασμένος πια, σχεδόν 20 χρονών, χωρίς δόντια, χωρίς καλή όραση και ακοή κοιμάται στην πολυθρόνα. Ουρεί χωρίς να το θέλει, λόγω ακράτειας, στο κρεβάτι του και στα χαλιά. Κι όμως γλιτώνει την ευθανασία. Παρόλη την ένταση που δημιουργείται στο σπίτι, αποφασίζουν να τον κρατήσουν αφού τρώει με όρεξη και δεν υποφέρει από πόνους. Κοινώς συνειδητοποιούν ότι έχει έρθει η ώρα να τον γηροκομήσουν!
επτάψυχες γάτες

 

Ημέρα 7η - Τι ωραία να είσαι γάτος. Έχεις 7 ζωές! Ή μήπως όχι πάντα;

 

επτάψυχες γάτες
Αγκαλιάζοντας το καλοριφέρ, ο Ρόκυ γουργουρίζει ευχαριστημένος. Αναλογίζεται τι όμορφη ζωή πέρασε. Ή και όχι. Ποια γάτα νοιάζεται για το παρελθόν; Θέλει απλώς να ζει τη στιγμή. Αν έχει τη ζεστασιά ενός σπιτικού, φαγητό, νερό και αγάπη, είναι ευτυχισμένη. Αυτή είναι η "γατίσια ζωή" που λένε!

Ο Ρόκυ, όντας πολύ τυχερός έζησε χρόνια πολλά και καλά και θεωρείται δικαιωματικά εφτάψυχος! Μην σας παραξενέψει αυτό που θα σας πω, αλλά οι πιο πολλές γάτες αν και θεωρούνται εφτάψυχες, δεν είναι. Ζουν συνήθως για λίγο ή για περισσότερο καιρό στο δρόμο μία ζωή γεμάτη κακουχίες, φόβο, πόνο και πείνα. Κάποιες υιοθετούνται από κάποιον φιλόζωο ή κάποια οικογένεια και έχουν έτσι πιθανότητες να ζήσουν μια βασιλική ζωή, όπως ακριβώς τους αρμόζει! Και έτσι να μην χρειαστεί να ξοδέψουν και τις εφτά!

 

Συγγραφέας: Φωτεινή Κουρνέτα FB, 

Κτηνίατρος Κλασικής και Εναλλακτικής Ιατρικής

Κρέμου 33, Καλλιθέα

Τηλ: 2117807124

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο από όπου και αποφοίτησε. Ιδιαίτερα την ενδιέφερε η Παρασιτολογία και έτσι έκανε σύντομη πρακτική στον Τομέα αυτόν στο Πανεπιστήμιο. Στη συνέχεια, παρακολούθησε το διετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής. Παράλληλα, παρακολούθησε τα σεμινάρια και των τριών επιπέδων του EFT (Emotional Freedom Technique) αναγνωρισμένα από τον AAMET (Association for the Advancement of the Meridian Energy Techniques). Εργάστηκε ως κτηνίατρος στην Θεσσαλονίκη, το Ρέθυμνο και την Αργολίδα. Σήμερα έχει δικό της κτηνιατρείο στην Αθήνα, όπου εφαρμόζει την κλασική και την εναλλακτική ιατρική στα ζώα συντροφιάς.