Επιτέλους ένα τέλος στις φόλες (Video)

Διαμαρτυρία στο Λιτόχωρο για την μάστιγα της φόλας

Διαμαρτυρία στο Λιτόχωρο

 

Δεν είναι δυνατόν εν έτη 2016, να υπάρχουν τέτοια σημάδια βαρβαρότητας στην κοινωνία μας και να μην αντιμετωπίζονται. Είναι ένα δείγμα παρακμής και αδιαφορίας για το συμβαίνει γύρω μας. Η περιοχή της Πιερίας αποτελεί ένα συνηθισμένο τόπο "εγκλήματος", με θύματα εκατοντάδες αδεσποτάκια όλο το χρόνο, ενώ μόνο κάποιες λίγες φιλοζωικές ομάδες, φιλόζωοι και κτηνίατροι προσπαθούν να το αντιμετωπίσουν και να το προλάβουν.

Η Διαμαρτυρία

Εχθές στις 30/10/2016, στο κέντρο Λιτόχωρου, συγκεντρώθηκαν οι κάτοικοι για να σταματήσουν επιτέλους αυτό το συνεχιζόμενο στην περιοχή έγκλημα.

litoxoro foles diamartyria4

 

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της συγκέντρωσης, οι φόλες τους τελευταίους μήνες έχουν λάβει διαστάσεις πανδημίας και πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα.

Η διαμαρτυρία είχε διάρκεια 2 ωρών, είχε την άδεια της αστυνομίας και την συμμετοχή πολλών φιλοζωικών οργανώσεων της βορείου Ελλάδος, τοπικών φιλοζωικών οργανώσεων και κτηνιατρικών κέντρων της περιοχής, καθώς και της τοπικής αρχής, με την παρουσία του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου, κου Δημόπουλου.

Με πλακάτ και πανό, θέλησαν να ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινωνία ώστε να σταματήσει να ανέχεται αυτά τα εγκλήματα και να τα καταγγέλλει όταν τα βλέπει καθώς και να προτρέψει στην εφαρμογή του νόμου για την κακοποίηση, τον βασανισμό και την δολοφονία ζώου που τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 2 ετών και χρηματική ποινή 30.000 €.

Διαμαρτυρία στο Λιτόχωρο 2

Σε επικοινωνία με τον Γιάννη K. Τουμπόπουλο, (Κτηνιατρικό Κέντρο Πιερίας, Υπεύθυνος Pet Shop), ο οποίος συμμετείχε στην συγκέντρωση μας δήλωσε:

"Στη διαμαρτυρία αυτή είμαστε όλοι ενωμένοι, οι πολίτες, οι επιχειρηματίες και ο Δήμος. Πρέπει να δώσουμε ένα οριστικό τέλος στο έγκλημα που συντελείται απέναντι στα ζώα και να χαράξουμε ένα νέο δρόμο στη διαχείριση των αδέσποτων στην περιοχή μας. Μαζί μ` εμάς (Κτηνιατρικό Κέντρο Πιερίας) σήμερα είναι και οι εθελοντές από τα 'Αδέσποτα Ζώα Θεσσαλονίκης' όπως και από την Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Δράση Εθελοντών Δίου-Ολύμπου 'ο Περίτας' ".

Το ΒΙΝΤΕΟ από την διαμαρτυρία.

Πηγή φωτογραφιών: www.zoosos.gr