Προτάσεις πώς να μειώσετε αυτό το φαινόμενο

Η γάτα καταστρέφει τα αγαπημένα σας έπιπλα

Γυρίζετε πίσω στο σπίτι μετά την δουλειά ή μετά από τις διακοπές σας και όπου κοιτάξετε παρατηρείτε μόνο κατεστραμμένα έπιπλα, γρατζουνιές, σκισμένες κουρτίνες και σεντόνια… Υπέροχα! Γνωρίζουμε ήδη τον αρχηγό αυτού του χάους. Ναι, ναι, φυσικά και είναι η γάτα σας. Είναι πολύ συχνό φαινόμενο οι γάτες να ξύνουν έπιπλα και έτσι να καταστρέφουν τα αγαπημένα σας αντικείμενα.

Για τις γάτες αυτή η συμπεριφορά όμως είναι άκρως φυσιολογική. Γιατί;

Aς πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:

  1. Ασυναίσθητα πιστεύουν ότι δίνουν ένα δικό τους σημάδι, αφήνοντας ένα συγκεκριμένο οπτικό ‘’σχέδιο’’ αλλά και μια ιδιαίτερη μυρωδιά ( φτάνει ότι και τα δύο είναι δικά τους! – μην ξεχνάμε πόσο εγωίστριες είναι)
  2. Ξύνοντας απομακρύνει κάποια νεκρά εξωτερικά στρώματα στα νύχια της αλλά ταυτόχρονα βρίσκει την ευκαιρία να τεντωθεί – της αρέσει τόσο πολύ!

Το κάνουν συνήθως όταν είναι πάρα πολύ ενθουσιασμένες ή όταν θα ξυπνήσουν. Αναρωτιέστε βέβαια τι μπορείτε να κάνετε για αυτό, σωστά; Ας δούμε μαζί κάποιους τρόπους που εν μέρει μπορείτε να περιορίσετε αυτή την συμπεριφορά.

  • Παρατηρείστε ποια αντικείμενα αρέσει στην γάτα σας να μαρκάρει και γύρω ή και πάνω από αυτά τοποθετείστε γυαλόχαρτο ή αλουμινόχαρτο. Θα δείτε ότι οι γάτες μισούν έντονες μυρωδιές όπως αυτή της μενθόλης.
  • Εάν το παραπάνω δεν είναι αποτελεσματικό, τότε μπορείτε να αγοράσετε ειδικές επιφάνειες για αυτό το σκοπό από κάποιο αξιόπιστο petshop.

 


Χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να επιτύχουμε την ομαλή, ασφαλή και αποδοτική λειτουργία της ιστοσελίδας μας.